certificering2

Bæredygtigt byggeri

Der er flere måder, at sætte tal på bæredygtighed. Og selvom det stadig er et forholdsvist abstrakt område, arbejder man i Danmark på, at finde en gældende certificeringsmodel. 5E Byg er derfor ikke certificerede endnu, men arbejder målrettet på at opnå det, når det ligger fast hvilken af de tre certificeringer i verden, som kommer til at gælde for Danmark. Indtil da har vi formuleret en række punkter, vi kan imødekomme, når det gælder bæredygtighed i det pågældende byggeri.

5E Byg A/S anerkender følgende centrale områder til at fremme bæredygtigheden for et byggeri i dets livscyklus:

Bæredygtig beliggenhed og transportforbindelse

Bæredygtig beliggenhed minimerer en bygnings indvirkning på økosystemer og vandveje, belønner intelligente transportvalg og mindsker erosion, forurening, lys, varme "spots" og byggerelateret forurening. Placering med allerede udviklet infrastruktur, samfundsressourcer og transit tilskyndes. Belønner beliggenheder med åbne arealer og pladser, der skaber mulighed for udeliv og aktivitet.

Vandeffektivitet

Bygninger er storforbrugere af vores drikkevandsforsyning. Målet med vandeffektivitet, er at fremme en mere intelligent anvendelse af vand. Vandreduktion opnås typisk gennem mere effektive armaturer og apparater, driftsmateriel og inventar samt "intelligente" landskabs- og bygningsmæssige opsamlingssystemer.

Energi og atmosfære

Energi og atmosfære tilskynder en bred vifte af strategier for energi, bl.a. anvendelse af energiovervågning, effektive og bygningseffektive apparater, systemer og belysning. Brug af vedvarende og rene energikilder og andre innovative strategier.

Materialer og ressourcer

Under både opførelsen og driftsfasen, genererer bygninger en masse affald og bruger en masse materialer og ressourcer.

Denne kategori tilskynder til udvælgelse af bæredygtigt dyrkede, høstede, producerede og transporterede produkter og materialer. Det fremmer reproduktionen af affald samt genbrug og genanvendelse, og det tager hensyn til reduktion af affald.

Indendørs miljøkvalitet

Indendørs miljøkvalitet fremmer strategier, der kan forbedre indendørs luft, samt give adgang til naturligt dagslys og udsyn og forbedre akustikken.

Innovativt design

Innovativt design omfatter projekter, der bruger nye og innovative teknologier og strategier til forbedring. Kategorien sprænger rammerne for de overvejelser, der normalt vil kræves af et byggeri, for at kalde det "grønt" og bæredygtigt.

Ovenstående fokusområder skal ses som en ramme for bæredygtigt byggeri. 5E Byg A/S vil indsætte de fornødne ressourcer til at imødekomme yderligere kravspecifikationer fra bygherrens målsætninger og strategier.

5E Byg A/S

Wichmandsgade 5
5000 Odense C

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.