"Vi bygger på indsigt"

Siden 2007 har 5E Byg fungeret som rådgivende, udførende og projektledende entreprenører for omfattende byggeprojekter. Målet er at bevare og løfte den høje standard inden for dansk arkitektur og byggeri - midlet er indsigt, erfaring og faglig ekspertise. Vores passion og engagement har givet god grobund for vækst, men vi bliver aldrig for store til at tage den mindste opgave lige så seriøst som den største og være skarpe på detaljerne.

 

   Historie, baggrund & vision

5E Byg A/S blev etableret i 2007. Fem ildsjæle, Per Jørgensen, Torben Nielsen, Morten Vibæk, Allan Østergaard og Kresten Andreasen slog sig sammen i entreprenørvirksomheden med Per og Torben i spidsen. Deraf navnet 5E Byg.

Sammen havde de 5 en vision om at yde en indsats for at rette op på branchens mere eller mindre velfortjente blakkede ry ved at være det gode eksempel og den ansvarlige entreprenørvirksomhed.

Det er gode, sunde principper, firmaet er bygget op omkring med et højt fagligt niveau. Principperne er formuleret i 5 værdier:

  1. Vi bygger på indsigt
  2. Vi har et stærkt sammenhold og et sublimt samarbejde
  3. Vi leverer altid til aftalt tid ud fra devisen "et ord er et ord"
  4. Vi mener, bæredygtighed er fundamentet for fremtidens byggerier
  5. Vi tager ansvar for det miljø, vores byggerier har indflydelse på

Det giver byggeri af høj kvalitet og tilfredse bygherrer, som igen er basis for vækst.

I dag er der over 70 fastansatte funktionærer plus et hold praktikanter hos 5E, der har base på Cortex Park 12 i Odense. Allan og Kresten er blevet udnævnt til underdirektører og ejerkredsen er udvidet med flere medarbejdere, der indgår i ledelsen. Sammen med Jørn Bossen og Martin Pedersen er Jesper Kidholm og Flemming Kjærgaard tiltrådt som afdelingschefer, der sikrer at overblikket altid er til stede i en ofte presset hverdag med mange bolde i luften.

Det er vigtigt for 5E Byg A/S at holde fast i den flade virksomhedsstruktur og det gode arbejdsmiljø med stor grad af "holdånd". Der skal være plads til udvikling for alle medarbejdere - både fagligt og personligt, så man trives og kan se sig selv "vokse" med 5E ud i fremtiden.

Det forsøger vi at tilgodese ved at skabe et miljø, hvor alle er med i beslutninger - og tør tage en beslutning. Det kan være afgørende for et projekt og er samtidig med til, at man får "ejerskab" til de projekter, man er en del af.

Hos 5E er vi gode til at sætte de rigtige hold til projekter, hvor individuelle kompetancer udnyttes bedst muligt. Det kan være noget af et puslespil, men den flade struktur gør det muligt at trække på hinanden og sparre på tværs af projekter, så vi i sidste ende får tingene til at gå op i en højere enhed.

Det er vort ønske, at den positive ånd skinner igennem helt ud på byggepladsen - helt ned til praktikanten, der er ved at lære at slå et søm i. Dét søm er en del af det samlede byggeri og skal også sidde rigtigt for at garantere den kvalitet, vi gerne vil være kendt for.


   Byggeri for fremtiden

CSR, Code of Conduct, bæredygtigt byggeri ... for os handler det alt sammen om at skabe gode rammer for fremtiden

Ønsker man en entreprenør uden holdninger, skal man ikke vælge 5E Byg A/S. Så er det sagt. Holdninger til, hvordan man opfører sig ansvarligt. Ansvarligt over for bygherre, men også over for vores fælles miljø, de værdier vort land bygger på og måden, hvorpå vi kan gøre bare en lille forskel ude i verden.

Vi arbejder naturligvis inden for de økonomiske rammer, et byggeprojekt nu engang har, og afleverer på budget - men det afskærer os ikke fra at tænke langsigtet, og gøre hvad vi kan for bæredygtigheden inden for de givne rammer.

Det har givet os lidt opmærksomhed og miljødiplomer hen ad vejen. Det er vi naturligvis stolte af, for det viser at vi er på rette vej, men det er ikke den drivende kraft. Vi mener, det er alles opgave at gøre, hvad hver især kan, for at løfte miljøansvaret. Med andre ord: Vi har evnen - derfor gør vi det. Erfaring, videreuddannelse, opgør med vanetænkning og lysten til at gøre en forskel er, hvad der giver os evnen. I alle vore projekter overvejer vi nøje hvordan hele processen fra nedrivning af gammelt til driften af nybygninger kan gennemføres mest bæredygtigt.

CSR - samfundsansvaret

Det menneskelige hensyn er tilsvarende noget, der ligger os på sinde i 5E Byg. Det siger jo næsten sig selv, når vi ønsker at bygge bæredygtigt og for fremtiden. Det er et bredt emne, men vi forsøger at nå hele vejen rundt. Lige fra medarbejdernes personlige udvikling på kontorerne i Wichmandsgade og ude på byggepladserne til de håndværkere, der er under vores overordnede ansvar, når vi udfører entrepriser - hvadenten det er hovedentrepriser eller totalentrepriser. Vi værner om de danske værdier, hvor alle er sikret en overenskomstmæssig løn og ordnede forhold. Men også her ønsker vi at gøre mere; tænke langsigtet og gå foran med et godt eksempel. Derfor deltager vi blandt andet i det fynske projekt "Byg til Vækst" og gør vores til at introducere ledige til forskellige håndværkerfag.

Derudover støtter vi en række lokale sportsklubber og andre projekter, der gør noget for at løfte vores fælles samfundsansvar.

Mand det nytter 2023

 

Diabetes 2023

 

Klovnesponsor 2023

5E Byg A/S

Cortex Park 12
5230 Odense M

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.