Roskilde har mange historiske bygninger, som det nye p-hus på Sortebrødre Plads skal indpasses iblandt. Blandt de prominente naboer findes Roskilde Domkirke, Klostret, Biblioteket, Bymuseet samt den gamle karakteristiske boligbebyggelsen nord for byggefeltet.

P-huset iklædes en kappe af røde teglsten, der harmonerer med de omkringliggende bygninger, og som giver mulighed for at variere facadens tæthed. Hermed kan der lukkes af for lys‐ og indkigsgener, hvor huset er tættest på  nabobygninger, samt lukkes mere eller mindre af for støj. Der etableres en enkel og overskuelig parkering hvor ankomsten sættes i fokus, og hvor skalaen på huset bringes ned så oplevelsen bliver imødekommende og spændende at indtage. Den enkle indretning og transparens skaber tryghed og sikkerhed for den besøgende. De forskudte niveauer og flowet i huset i form af ramperne kommer tydeligt til udtryk af facaden med de hængende haver og skaber et sanseligt og stærkt forløb op gennem huset som indbyder til bevægelse, uformelle møder og mulighed for at tage en pause.

Type: Parkeringshus udføres i totalentreprise
Omfang: 500 P-pladser i 10 forskudte niveauer
Opførelsesår:  2017 / 2018
Bygherre:  Roskilde Kommune
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter A/S
Ingeniør: COWI A/S
  • p-ind.jpg
  • p-inde.jpg
  • p-oppe.jpg
  • p-pladser.jpg

5E Byg A/S

Wichmandsgade 5
5000 Odense C

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.