750 nye P-pladser fordelt på to parkeringshuse i Næstved - hhv. på Grønvej og på Kählersvej.

De to nye P-huse i Næstved er både bruger- og driftsvenlige med et lavt energiforbug, og opført med størst mulig hensyntagen til bæredygtighed. Energiforbruget til drift minimeres samtidig med, at parkeringshusene virker lyse og imødekommende for brugerne. De åbne konstruktioner sikrer et godt dagslysindfald, samt at ventilationen kan ske udelukkende med naturlig ventilation.

Belysningsanlæg i hvert parkeringshus udføres behovsstyret for at minimere energiforbruget, mens det samtidig giver tryghed for brugerne. Belysningsanlæggene opdeles efter de enkelte niveauer således lyset tændes og slukkes afhængigt af dagslysindfaldet, styret efter luxsensorer. Samtidig hermed er der bevægelsessensorer på alle niveauer, så lyset slukkes, hvor der ikke er personer eller biler i bevægelse, mens der altid vil være fuldt oplyst, hvor der opholder sig personer. Hermed skabes tryghed for brugerne.

Hvert P-niveau er indrettet med et enkelt, ensrettet flow og niveauerne kobles sammen af to rampeanlæg, placeret i hver sin ende af huset, således at bilerne fordelse jævnt over dækket, og kørslen op og ned i bygningen foregår helt naturligt og problemfrit. Udkørsel fra parkeringshusene er separeret fra indkørslen for at skabe det optimale flow i husene, hvor krydsene biler fuldstændig undgås. Sammen med et intelligent system for anvisning af ledige pladser ved indkørslen, vil det betyde et hurtigt og effektivt flow igennem parkeringshusene.

Hovedtrapperne i P-husene udføres med en konstruktion som muliggør et åbent og transparent rum, der tillader at lys og luft kan slippe ind. På hver etage foran trapperummene placeres en opholds/info zone, hvor man i ro og mag kan orientere sig i sikker afstand fra kørebanen.

Om parkeringshuset på Grønvej:

Parkeringshuset etableres i 3 etager, med forskudte plan. I alt 6 niveauer med indkørsel på niveau 0 og udkørsel på niveau 1.
P-huset indeholder
i alt 300 pladser, hvoraf der i niveau 0 tæt på hovedtrappen med elevator, er placeret 8 handicappladser

Om parkeringshuset på Kählersvej:

Parkeringshuset etableres i 4 etager, med forskudte plan. I alt 8 niveauer, med indkørsel på niveau 4 og udkørsel på niveau 5.
P-huset indeholder
i alt 470 pladser, hvoraf der i niveau 4, tæt på hovedtrappen med elevator, er placeret 8 handicappladser.

Type: 2 P-huse udføres i totalentreprise
Omfang: 300 + 470 P-pladser i forskudte niveauer
Opførelsesår:  2018
Bygherre:  Næstved Kommune
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter A/S
Ingeniør: COWI
  • Gronvej.png
  • Kahlersvej.png

5E Byg A/S

Wichmandsgade 5
5000 Odense C

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.