Det nye og bæredygtigt bycenter med rådhus, butikker og boliger er med til at styrke bylivet i centrum af Middelfart og skabe bedre sammenhæng mellem by og havn

Det nye bycenter ligger i byens historiske centrum med nærhed til havet og livet på havnefronten. Bebyggelsen er derfor designet i en skala, som passer til den eksisterende bygningsmasse, men som samtidig kan ses og opleves fra havet og den nærliggende Lillebæltsbro.

Bebyggelsen binder byen sammen på flere niveauer. Det blandede program emd både rådhus, butikker og boliger sikrer at området bliver fuldt af aktivitet på alle tider af døgnet. Bycentret er tænkt som et naturligt samligssted i byen for alle dens borgere.

En butiksarkade i bebyggelsen bidrager til et pulserende byrum med caféer og butikker, som yderligere styrker forbindelsen mellem byen og havnefronten. Ankomsten til rådhuset sker fra denne plads. Pladsen er disponeret i forhold til solen, så der er behagelig at opholde sig på området dagen igennem.

Rådhuset er disponeret omkring et indre atrium, som øger synligheden og styrker samarbejdet mellem rådhusets medarbejdere på tværs af afdelinger. Funktioner, der relaterer sig til borgerne, herunder reception og Borgerservice, er placeret i foyeren, og indrettet som et uformelt mødested for alle husets brugere.

DGNB PlatinHer er der tale om et projekt, der på den tekniske side lever op til de nyeste standarder for bæredygtighed, energiforbrug og øvrige miljøhensyn. Rådhus-projektet er certificeret med platin efter DGNB-standard for bæredygtigt byggeri og yderligere tildelt DGNB diamant som anerkendelse af den arkitektoniske kvalitet.

 

Type: Rådhus, butikker og boliger udført i totalentreprise
Omfang: Rådhus 8.000 m2, butikker 3.000 m2,  boliger 6.000 m2
Anlægsøkonomi: 250 mio.
Bygherre, butikker og Rådhus:  Kulturøens Bycenter A/S og Middelfart Kommune
Bygherre, boliger: Hexagon Ejendomme
Projektchef/projektleder:  Allan Østergaard / Martin Pedersen
Byggeleder: Frank Hansen, Sune T. Hansen, Jacob Holst Jensen, Thomas Larsen
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Ingeniør: Rambøll A/S
  • Middelfart-Bycenter-10.jpg
  • Middelfart-Bycenter-20.jpg
  • Middelfart-Bycenter-36.jpg
  • Middelfart-Bycenter-44.jpg
  • Middelfart-Bycenter-53.jpg
  • Middelfart-Bycenter-76.jpg
  • Middelfart-Bycenter-89.jpg
  • Middelfart-Bycenter-92.jpg
  • Middelfart-Bycenter-100.jpg

5E Byg A/S

Cortex Park 12
5230 Odense M

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.