Et nyt og bæredygtigt bycenter med rådhus, butikker og boliger skal styrke bylivet i centrum af Middelfart og skabe bedre sammenhæng mellem by og havn

Det nye bycenter ligger i byens historiske centrum med nærhed til havet og livet på havnefronten. Bebyggelsen er derfor designet i en skala, som passer til den eksisterende bygningsmasse, men som samtidig kan ses og opleves fra havet og den nærliggende Lillebæltsbro.

Bebyggelsen binder byen sammen på flere niveauer. Det blandede program emd både rådhus, butikker og boliger sikrer at området bliver fuldt af aktivitet på alle tider af døgnet. Bycentret bliver et naturligt samligssted i byen for alle dens borgere.

I forbindelse med bebyggelsen anlægges et pulserende byrum med butikker, som yderligere styrker forbindelsen mellem byen og havnefronten. Ankomsten til rådhuset sker fra denne plads. Pladsen er disponeret i forhold til solen, så den bliver behagelig at opholde sig på og ved dagen igennem.

Rådhuset er disponeret omkring et indre atrium, som øger synligheden og styrker samarbejdet mellem rådhusets medarbejdere på tværs af afdelinger. Funktioner, der relaterer sig til borgerne, herunder reception og Borgerservice, placeres i foyeren, som liver et uformelt mødested for alle husets brugere.

Her er der tale om et projekt, der på den tekniske side lever op til de nyeste standarder for bæredygtighed, energiforbrug og øvrige miljøhensyn. Samtidig vil projektet som minimum kunne opnå sølv efter den tyske DGNB-standard for bæredygtigt byggeri.

Type: Rådhus, butikker og boliger udført i totalentreprise
Omfang: Rådhus 8.000 m2, butikker 3.000 m2,  boliger 6.000 m2
Anlægsøkonomi: 250 mio.
Bygherre, butikker og Rådhus:  Kulturøens Bycenter A/S og Middelfart Kommune
Bygherre, boliger: Hexagon Ejendomme
Projektchef/projektleder:  Allan Østergaard / Martin Pedersen
Byggeleder: Frank Hansen, Sune T. Hansen, Jacob Holst Jensen, Thomas Larsen
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Ingeniør: Rambøll A/S
  • Middelfart-Bycenter-10.jpg
  • Middelfart-Bycenter-20.jpg
  • Middelfart-Bycenter-36.jpg
  • Middelfart-Bycenter-44.jpg
  • Middelfart-Bycenter-53.jpg
  • Middelfart-Bycenter-76.jpg
  • Middelfart-Bycenter-89.jpg
  • Middelfart-Bycenter-92.jpg
  • Middelfart-Bycenter-100.jpg

5E Byg A/S

Wichmandsgade 5
5000 Odense C

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.