Renovering af 386 lejligheder i boligkompleks. Under renoveringen blev bygningerne fortsat brugt til beboelse og det krævede derfor god planlægning og tæt dialog mellem byggeriets parter og beboere i området.

Renoveringen bestod af nedbrydning og efterfølgende genopbygning og tilbygning, samt etablering af nye udvendige arealer. Der er skarpe krav til håndteringen ved sanerings- og nedbrydningsarbejder. Især når der som her arbejdes der med bygningsdele, der indeholder farlige stoffer.

Nedbrydningsarbejdet kræver god og detaljeret planlægning, da der er store krav til understøtning. Indvendigt blev der etableret helt ny elevatorskakt i opgangene og lejlighederne blev forbedret med nye parketgulve, skillevægge af gips og porebeton samt gipslofter. Både lyd- og varmeisoleringsevnen blev forbedret med de nye bygningsdele, der således optimerer varmeforbruget og giver den enkelte beboer en følelse af mere privatliv.

Derudover blev der isat nye facadepartier der bl.a. øgede indfaldet af dagslys og lejlighederne fik helt nye altaner. Bygningens ydre består af murede teglsten og på udbygninger og gavle er der facadepuds. Altanerne er udført i stål med en eternitbeklædning.

Udvendige arealer har blandt andet fået nye stier, bålplads, legeplads, gril og bord/bænke pladser for at gøre dem mere attraktive.

Type: Renoveringsbyggeri, udført i hovedentreprise
Omfang: Lejligheder fordelt på 5 stk. 5 etagers bolligblokke med kældre, udenoms arealer og P-pladser
Bygherre:  Fyns almennyttige Boligselskab
Arkitekt: C & W Arkitekter A/S og Archidea Arkitekter A/S
Ingeniør: Rambøll A/S
  • Korsloekken01.jpg
  • Korsloekken01B.jpg
  • Korsloekken02.jpg
  • Korsloekken03.jpg
  • Korsloekken05.jpg
  • Korsloekken08.jpg
  • Korsloekken10.jpg

5E Byg A/S

Cortex Park 12
5230 Odense M

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.