For AP Pension opføres nye lejeboliger i smukke omgivelser på Amager.

Med udsigt over Kunstpladsen og de grønne områder ved Kalvebod Fælled, opføres 87 lejeboliger for AP Pension. Bygningen fuldender området for enden af Robert Jacobsens Vej og lukker hullet mellem parkeringshuset og de nuværende boliger til en formfuldendt karré.

Bygningen udformes som en vinklet længe med to udadvendte facader, der er optimalt orienteret i forhold til sollys og udsigtsforhold. For at udnytte dette til fulde, udformes altanerne som trekanter. Dette giver også dybde og relief til facaden, der med den lodrette afskærmning af altanerne får et markant skakternet mønster. Bygningsvolumenet er yderligere karakteriseret ved et terrasseret profil med forskudte etager. Det aftrappende motiv afsluttes mod himlen af store tagterrasser. Huset fremstår således skarp, enkel og moderne – i lyse, ærlige materialer.

Altanerne har glasværn til den ene side – for at sikre lysindfaldet til boligerne og udsigten til omgivelserne – og en skærmvæg af perforeret, korrugeret plade til den anden. De afskærmede partier sikrer mod indkigsgener og skaber læ. De forskyder sig for hver etage og er på den måde med til at skabe variationer i facaden. Altanernes trekantede form sikrer yderligere, at der på trods af en udkragning på 2,0 m midtpå, stadig passerer rigeligt dagslys, under den overhængende altan.

Type: Boligbyggeri udført i totalentreprise
Omfang: Etageareal ca. 6.550 m²
Opførelsesår:  2019
Bygherre:  AP Pension
Arkitekt: COBE
Ingeniør: OBH-Gruppen A/S
  • AP_Pension_boliger.jpg

5E Byg A/S

Wichmandsgade 5
5000 Odense C

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.